Öngólt rúgott a jobbikos képviselő

0
1064

Faragó Tamás jobbikos képviselő a 2016. június 29-én megtartott gyöngyösi képviselő-testületi ülésen a temetők körül kialakult vita kapcsán, Dorsánszki Zsolt vezérigazgató urat egyszerűen hazugnak nevezte.

A képviselő nem gondolta meg kellőképpen, hogy a nyílt ülésen mit mondjon, így fordulhatott elő az, hogy arra hivatkozott mondandójában, hogy a telefonon történt beszélgetésüket ott visszajátssza, de mással folytatott telefonbeszélgetés felvételével is rendelkezik.

Volt aki szerette volna töröltetni ezt a kijelentést a jegyzőkönyvből, de mivel ez nyílt ülésen hangzott el, nem lehetett nem megtörténté tenni a dolgot, hiszen a televízió nézői nem csak hallhatták, hanem láthatták is az egész jelenetet.

Volt aki arra próbált utalni, hogy a képviselő blöffölt, és volt aki arra kérte, hogy ezeket a kijelentéseit vonja vissza, amit  Faragó képviselő a testületi-ülésen nem tett meg.

Véleményem az, hogy teljesen mindegy, hogy felvette a beszélgetést, vagy a blöffnek nevezett hazugságot vesszük alapul, a képviselő egyiket sem teheti meg.

Telefonon beszéltem Faragó képviselővel aki nagyobb bajnak vélte azt, hogy véleménye szerint Dorsánszki Zsolt hazudott neki, mint azt, hogy ő törvénytelenül vette fel a vele folytatott beszélgetést, mert nem játszotta le.

Amennyiben az az igaz, hogy rögzítette a beszélgetéseket Dorsánszki úr tudta és beleegyezése nélkül, már törvényt sértett, hiszen ezt csak kizárólag úgy teheti meg valaki, hogy erre felhívja a figyelmét az érintettnek, de még ez sem elég, hiszen mivel ez személyes adatnak minősül, célja is kell hogy legyen a felvételnek, de ezen túlmenően bejelentési kötelezettségre is kötelezi a jogszabály azt, aki telefonbeszélgetést rögzíteni kíván.

Különösen figyelemreméltó a másik verzió is, nevezetesen az, hogy hazudott a felvételről, hiszen egy képviselő sem állíthat valótlant egy nyílt testületi vitában, nem vezethet félre senkit állításaival.

Mind két eset elegendő ahhoz, hogy egy képviselő méltatlanná váljon tisztsége betöltésére.