Kiütés a közmeghallgatáson

0
1631

Kiskörén 2016. december 15-én közmeghallgatást tartott a képviselő-testület.

Magyar Csilla polgármester beszámolt a települést érintő fejlesztésekről, pályázatokról.

A polgármester hosszúra nyúlt bevezetője miatt már zúgolódni kezdtek a lakosok, de amikor elsőnek egy olyan ügy került terítékre, aminek a 90%-a nem tartozott volna a lakosságra, már hangosan követelte néhány ember, hogy őket is hagyják szóhoz jutni.

Az első felszólalóval “vitába” keveredő polgármester nem tudta kezelni a helyzetet, hiszen a megfogalmazott problémára írásban kellett volna neki válaszolni, de a feszült hangulat miatt ez vélhetően nem jutott eszébe, vagy szerette volna részletekbe menően megadni tájékoztatását.

Az látszott, hogy szeretett volna megfelelni minden kérdésre, de olyan mélységekbe ment bele, amivel közel 2 órát vettek el az emberektől.

Ekkor már többen elhagyták a termet, volt aki azért ment ki mert a várakozás miatt rosszul lett.

Nem kívánom minősíteni a hozzászólásokat, ahogy az elhangzottak tartalmát sem, hiszen a felvetések között több btk-ba ütköző cselekmény elkövetésének vádja is elhangzott.

Tény, hogy a jelenlévő kiskörei lakosok olyan hangnemben fogalmazták meg kérdéseiket, és vádjaikat, a város vezetése felé, ami többek között oda vezetett, hogy a polgármester be akarta rekeszteni a közmeghallgatást.

Ekkor az indulatok elszabadultak, a lakosság egyszerűen átvette az irányítást.

Egymás szavába vágva próbálták elmondani sérelmeiket, de ez odáig fajult, hogy valaki rendőrt hívott, így a továbbiakban rendőri felügyelet mellett zajlott le a közmeghallgatás.

Intézkedésre nem volt szükség, hiszen a hangoskodáson és bekiabáláson kívül más nem történt, de azért jó volt, hogy ott voltak.

Jelenlétükkel emelték a rendezvény hangulatát.

Ekkor már a polgármester nem volt hajlandó megszólalni, a felvetett ügyekre nem reagált.

Volt olyan képviselő, aki ezért a helyzetért, egyik képviselő társát akarta felelőssé tenni, aki azt mondta, hogy azért alakult ki ez a helyzet, mert felbiztatta a lakosságot annak érdekében, hogy jöjjenek el.

A közel három órásra nyúlt közmeghallgatás, miután az elégetetlen lakosság távozott, véget ért.