Kíméletlenül bántalmazták rokonai a sértettet éjjel a faluban

0
1161

A nevelőapja és a féltestvére okozott súlyos sérüléseket Kömlőn egy 27 éves fiatalembernek, akit egy tavaszi éjjelen folyamatosan, többször is bántalmaztak különböző helyszíneken a község területén.

A bűncselekmények elkövetésének estéjén a féltestvérek együtt tartózkodtak a falu egyik kocsmájában, ahol a fiatalabb fivér gitárzenével szórakoztatta a jelenlévőket. Mivel később beléjük is kötött, a bátyja hazaküldte őt. Ekkor ugyan elhagyta az ivót, ám alig fél óra múlva indulatos állapotban, kezében egy méteres farúddal visszatért oda, majd a zárórát követően együtt távozott a sértettel. A hazaúton a féltestvérek között zajló vita tettlegességhez vezetett, melynek végén a II. rendű vádlott egy ökölcsapással eltörte a sértett állkapcsát.

Ezután hazament az apjához, az I. rendű vádlotthoz, akinél bepanaszolta az öccsét, mire apa és fia autóba ültek, és együtt indultak a sértett keresésére. Mikor meglátták az utcán, kiszálltak a gépkocsiból, szidalmazták, sőt, a nevelőapja még háromszor arcon is ütötte a már sérült, törött állú fiatalembert.

Miután hazatértek, tovább folytatódott a sértett bántalmazása, az I. rendű vádlott ugyanis felkapott egy kannát, amiből gázolajat locsolt rá, miközben azt kiabálta a fiának, a II. rendű vádlottnak, hogy gyújtsa fel a fivérét. Mielőtt azonban ez megtörténhetett volna, a sértett el tudott szaladni, de a nevelőapja utána ment, és az utcán egy kiscsákánnyal szemből fejen ütötte úgy, hogy beszakadt a koponyája. A sértetthez ekkor már mentőt kellett hívni, de azok kiérkezése előtt az I. rendű vádlott egy kerítés mögül csúzlival még csavarokat lövöldözött felé, melyek közül eggyel – repesztett bőrsérülést okozva – mellkason találta.

A Heves Megyei Főügyészség a nevelőapát életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, míg a sértett féltestvérét súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

A Heves Megyei Főügyészség az I. rendű vádlott esetében végrehajtandó, a II. rendű vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásra tett indítványt.