Ellentmondás a Czeglédy-ügyben

0
994

Avagy A NAV cáfolja a NAV-ot, nincs bizonyíték?
A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a költségvetési csalás gyanúja miatt hetedik hete előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba továbbra is kapja a fizetését a szombathelyi önkormányzattól, miközben az ügyben károsult több ezer diák hiába várja a pénzét – mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus szeretne végre választ kapni arra a kérdésre, hogy a Czeglédy Csaba által eltüntetett milliárdokból mennyi pénz jutott az MSZP-hez és a DK-hoz és „hány titkos rejtekhely van még, ahol bűncselekményből származó pénz lehet”.
Budai emlékeztetett, hogy szocialista politikus által irányított bűnszervezet több mint 3 milliárdos adócsalást követett el és több ezer diák pénzét lopta el, miközben a mai napig kapja képviselői juttatását.

Miért nem jutnak a pénzükhöz?

A szombathelyi MSZP politikus és ügyvéd Czeglédy Csabát június 13-án vették őrizetbe bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. Pál Helga és Hankó Faragó Miklós ügyvédek lapunknak cáfolták, hogy bármilyen titkos rejtekhelyen bűncselekményből származó pénz lenne „elrejtve”.
Pál Helga szerint érthetetlen, hogy a nyomozó hatóság vajon miért tekint egy céghálózatot bűnszervezetnek. A gazdaságban teljesen megszokott, mondta, hogy egy cégnek számos alvállalkozója és cégkapcsolata van. A diákok pedig, mint fogalmazott, azért nem jutottak a pénzükhöz, mert Czeglédyt és társait letartóztatták, és zárolták az őket foglalkoztató cég számláját.

Hankó Faragó elmondta, hogy július 27-én vette át a NAV Székesfehérvári Fellebbviteli Igazgatóságának a határozatát, amelyben immár másodszor helyezik hatályon kívül a Veszprém Megyei NAV elsőfokú döntését annak megalapozatlansága és ellentmondásossága miatt. A másodfokú határozat szerint a veszprémiek döntését megalapozó bizonyítékok hiányoznak, nem tisztázták, hogy mi alapján lehetne megállapítani Czeglédy felelősségét.

A teljes cikk a zoom.hu-n olvasható