A malomban gyakorlatoztak az egri tűzoltók

0
248
Fotó: Mérai Péter tű. alez. – Egri KVK

A gyakorlat keretében egy feltételezett helyzetben a lánglovagok az elsajátított tűzoltási és mentési ismereteikről adtak számot. A feltételezés alapján a hengermalmok működése közben tűz keletkezett, a dolgozók megkísérelték azt eloltani, az épület kiürítését követően két munkás nem került elő.

A gyakorlat helyszínére az egri tűzoltók két gépjárműfecskendővel és két különleges szerrel, a füzesabonyi hivatásosok egy gépjárművel vonultak, továbbá elméletben riasztásra kerültek a mezőkövesdi, hevesi és a pétervásárai hivatásos egységek is. A protokoll szerint mentési csoportot alakítottak az eltűnt személyek felkutatására, ezzel egyidőben a tűzoltók több vízsugárral megkezdték a lángok megfékezését.

A beavatkozás nehezítő körülményeként megállapították, hogy a porrobbanás veszélye nagy, továbbá, hogy jelentős mennyiségű feldolgozott gabona is található az üzemben. A beavatkozói állomány teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem mellett, a szakmai előírásoknak megfelelően hajtotta végre a feltételezett tűz oltását, továbbá megtalálták az eltűnt munkásokat is, akiket hordágyon mentettek ki az épületből.

A gyakorlaton ellenőrizték, hogy a beavatkozók hogyan reagálnak a váratlan helyzetekre, hogyan hajtják végre a szakmai feladatokat zárt térben, továbbá elemezték a mentési csoport munkájának hatékonyságát is.