Africa Race – Szalayék a 15. helyen végeztek a harmadik szakaszon

0
1488

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 15. idővel teljesítette a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Africa Race nemzetközi terepraliverseny szerdai, harmadik szakaszát, az összetettben pedig a 13. helyen áll.

Az Opel Dakar Team szerdai tájékoztatása szerint ez volt a verseny egyik legfárasztóbb napja, a marokkói Tagounite és Assa közötti 525 kilométeres szakasz ugyanis homokdűnéken, kiszáradt folyómedren és kősivatagon is keresztülvezetett.

A Szalay, Bunkoczi kettős megúszta nagyobb problémák nélkül, fegyelmezetten autózott, és bár jó tempót diktált, nem vállalt fölösleges kockázatot. A pilóta elmondta, fennakadtak az egyik dűne tetején, így körülbelül tíz-tizenöt percet veszítettek.

Az Opel Dakar Team kamionos egysége, a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert páros nem teljesítette az egész szakaszt, ugyanis félúton defektet kapott, és a kerékcsere közben komolyabb problémákra is fény derült.

“Észrevettük, hogy az egyik oldalon négy, a másik oldalon három laprugó eltörött. Így nem lehetett továbbmenni a versenypályán, mert félő volt, hogy kiszakad a komplett hátsó híd, ezért úgy döntöttünk, kimegyünk az aszfaltútra, és a kihagyott GPS-pontok miatti büntetéssel ugyan, de legalább folytatjuk a versenyt” – nyilatkozta Darázsi.

A viadal harmadik magyar egysége, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László kamionos trió negyedikként ért célba, összetettben pedig az ötödik helyről várja a folytatást.

A szerdai szakaszon ismét az orosz Vlagyimir Vasziljev, a kamionosoknál pedig honfitársa, Andrej Karginov volt a leggyorsabb. Mindketten megerősítették vezető helyüket.
A csütörtöki negyedik etap során az Assa és Remz el Quebir közötti 409,22 kilométeres távot teljesíti a mezőny.