Akiknek mindent szabad

0
3633

2016. október 15-én Hevesen, a Móra Ferenc utcában, a rend őreinek kétszer is intézkedniük kellet, és egy személyt előállítottak a hevesi rendőrkapitányságra.

Ez önmagában nem is volna annyira érdekes, de az előállított átányi férfi erősen a megyei fideszhez köthető, és ha ez még nem lenne elég, jelenleg jó fizetése és beosztása van egy minisztériumi hálózat vezetőjeként.

Információink szerint még 2014-ben állami támogatással fejlesztették családi vállalkozásukat, amit még abban az évben díjjal is elismertek.

Vélhetően nem hozott eleget a konyhára a családi vállalkozás, ezért az egyik megyei településen projektmenedzserként 2015-ben több hónapon keresztül keresett 1 882 256 Ft-ot úgy, hogy a projekt végül nem valósult meg.

A Heves Megyei Rendőrkapitányságon -érdeklődve az ügy részleteiről-, sokat nem tudtunk meg, és itt kell megjegyeznem, hogy amennyiben egy baloldali, vagy ahhoz  köthető személy követte volna el ezt, még be sem értek volna vele a hevesi kapitányságra, a hírt a fidesz sajtóban nyomták volna ezerrel.

Gondoljunk csak Érsek Zsolt szocialista politikusra, akit miközben alaptalanul megvádoltak, már a rabosítása közben megjelent a bombasztikusnak szánt  hír, később pedig amikor a vele szemben folytatott koncepciós eljárásról kiderült, hogy nincs ügy, arról már a fideszes sajtó hallgatott.

Amit a Heves Megyei Rendőrkapitányság közölt a hevesi ügyről több kérdést is felvet.

A járőrök 2016. október 16-án a hajnali órákban Hevesen, a Móra Ferenc utcában – közterületen – állampolgári bejelentés alapján egy férfival szemben intézkedtek. Ellene a Hevesi Rendőrkapitányság jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást.

Természetesen megkerestük az érintettet is, azonban az alábbi kérdéseinkre nem kívánt válaszolni, csak annyit közölt, hogy nem járul hozzá, hogy ezt róla nyilvánosságra hozzuk.

A 2016 decemberi megkeresésre nem reagált, ezért ismételten megkerestük, de már a facebook-on is elküldtük neki kérdéseinket.

Bizonyára elkerülte figyelmét, hogy 2016. 12. 18-án tájékoztatást kértem öntől a Hevesen, 2016. október 15-én történt ügyével kapcsolatban.
Mielőtt megjelentetem az erről szóló írást, kérem, hogy válaszoljon az alábbi kérdéseimre.
Igaz-e, hogy önt a hevesi rendőr-kapitányságra 2016. október 15-én előállították, mert ellenállt a rendőri intézkedésnek?
Igaz-e, hogy ön ellen többek között ezért is garázdaság miatt folytattak eljárást?
Mi lett az ügy vége?
Miért állt ellen a rendőri intézkedésnek?
Igaz-e, hogy mindezt ittas állapotban követte el?

Minden esetre érdekes, hogy válaszok helyett egy levelet küld ilyen tartalommal.

Tisztelt Uram!
Hivatkozva a részemre facebook üzenetben írtakra, tájékoztatom, hogy semmilyen, rólam szóló írás vagy cikk megjelenéséhez nem járulok hozzá.
Tájékoztatom továbbá, hogy jelen levelem elektronikus és eredeti aláírt példányban is megküldöm az Ön részére a www.hevesmegyeonline.hu weboldal impresszumában található postacímre.
Átány, 2017.05.02.

Persze tagadni nem merte, megerősíteni meg pláne, hiszen az a karrierje végét jelenthetné, de csak akkor, ha nem a megyei fideszhez kötődne.

Ez  a magatartás pontosan beleillik abba, amit a fidesz csinál, hiszen már újságírókat zaklatnak, nyilvános rendezvényről kirángatják őket, nem válaszolnak a sajtó kérdéseire, stb.

Úgy tűnik, hogy ezek az emberek elvesztették emberi jellegüket, azért viselkednek úgy ahogy.

Ezek után mindenki döntse el, hogy ezt megengedheti-e magának bárki, még akkor is ha fideszes?

Tényleg ellenállhat egy fideszes a rendőri intézkedésnek?