Czigány Dóra a riói keretben!

0
1729

Ahogyan arra számítani lehetett, a ZF-Eger-EKF csapatkapitánya is utazhat az olimpiára.

Szerdától péntekig három mérkőzésen szerepelt a magyar női válogatott a saját rendezésű Benu Kupa felkészülési tornán. Az esemény elsősorban az olimpiai felkészülés miatt lehetett fontos, emellett pedig még a bő keretben lévő játékosok számára az utolsó lehetőséget is jelentette a bizonyításra.

Ami az eredményeket illeti, szerdán Olaszország ellen 10-7-re kaptak ki, míg csütörtökön Ausztráliával szemben 5-3-ban maradtak alul a lányok, pénteken pedig 8-8-as döntetlent értek el Spanyolország legjobbjai ellen. Mindez a torna negyedik helyére volt elegendő.

Ahogyan aztán korábban Bíró Attila szövetségi-kapitány megígérte, a spanyol meccs után hirdette ki tizenhármas utazó keretét a közelgő ötkarikás játékokra. A döntés végül úgy esett, a januári Európa-bajnokságot megjárt, és megnyert tizenhárom utazhat Brazíliába is, vagyis a tréner nem változtatott keretén. Mindez azt jelenti, hogy a ZF-Eger-EKF csapatkapitánya, Czigány Dóra zsinórban második olimpiáján vehet részt, így a férfi vonal mellett a nőknél is lesz egri pólósa a tornának.

A magyar női válogatott olimpiai kerete:
Gangl Edina, Kasó Orsolya ? kapusok, Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó ? mezőnyjátékosok.