Együttműködés a digitalizáció jegyében

0
643

Az elmúlt években jelentős digitális fejlődés ment végbe a bíróságokon, így az Egri Törvényszéken is. A fejlesztések nem maradtak el a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél, a Heves Megyei Főügyészségen és a Heves Megyei Rendőrkapitányságon sem.

A fenti szervezetek között az elektronikus kapcsolattartás mára már elsődlegessé és általánossá vált. Ezen négy szervezet együttműködési megállapodást fogalmazott meg, amelynek célja az elektronikus kapcsolattartás terén az Alaptörvényben írt feladatok elvégzésének kölcsönös segítése, a rendelkezésre álló erők, eszközök, tapasztalatok és lehetőségek kölcsönös megismerése.

Az együttműködési megállapodás aláírására az Egri Törvényszék Esküdtszéki termében került sor. A dokumentumot dr. Nyiri Beáta az Egri Törvényszék elnöke, Nagy Balázs bv. alezredes, megbízott parancsnok, dr. Szalóki Zoltán főügyész és Czinege László r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, rendőrfőkapitány írta alá.

A megállapodás értelmében az aláíró szervezetek az elektronikus kapcsolattartás gördülékeny kialakítása, a szakmai feladatok meghatározása és a fennálló hibák kiküszöbölése érdekében együttműködnek. Ennek érdekében negyedévente kerekasztal beszélgetést tartanak, hogy a meglévő hibákat kiküszöböljék, valamint segítsék egymás munkáját.

Egri Törvényszék Sajtóosztály