Évértékelő értekezlet a Heves Megyei Főügyészségen

0
1523

A Heves Megyei Főügyészség 2015. március 11. napján tartotta az elmúlt évi tevékenységét, teljesítményét értékelő összügyészi értekezletét, mely eseményt személyes jelenlétévelmegtisztelte Dr. Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes is.

Dr. Szalóki Zoltán főügyész, valamint a büntetőjogi és közjogi szakágak vezetői, dr. Kalmár Gyula és dr. Gulyás Katalin főügyészhelyettesek beszámoltak a megye ügyészeinek 2014. évi munkájáról, ismertették az elért eredményeket, valamint az idei évben várható feladatokat és követelményeket.

Dr. Szalóki Zoltán a főügyészség személyügyi helyzetére, valamint az elmúlt évben történt, illetve megkezdett infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra is kitérő beszámolójában elmondta, hogy a Heves Megyei Főügyészség a 2014. évben több tekintetben és területen is kiemelkedő színvonalú munkát végzett, mellyel a statisztikai mutatók tanúsága szerint az utóbbi évek legjobb szakmai eredményét érte el.

Dr. Kalmár Gyula főügyészhelyettes részletesen elemezte a büntetőjogi szakág 2014. évi teljesítményét, illetve annak az elmúlt öt év folyamatában történt változásait. Az összevetés alapját az előző évi adatok alapján meghatározott célkitűzések és a megvalósult eredmények képezték, melyekre figyelemmel megállapítható volt, hogy a megye minden fontosabb mutató így az időszerűség, a gyorsító eljárások alkalmazása, a váderedményesség, és a fellebezési gyakorlat ¨C tekintetében is megőrizte, sőt, tovább javította a korábban is kiváló eredményeit. Dr. Gulyás Katalin arról számolt be, hogy a közjogi szakág kiugróan magas ügyérkezés mellett, minden szakterületen folyamatosan változó jogszabályi környezetben végezte a tevékenységét.

A közérdekvédelmi szakterületi munka meghatározó részét a szabálysértésekkel – ezen belül a szabálysértési kényszerintézkedések törvényességi ellenőrzésével – valamint a civil szervezetekkel összefüggő ügyészi feladatok ellátása képezte, míg a büntetés-végrehajtás törvényességi felügyelete körében a fogvatartások törvényességének folyamatosan ellenőrzése, és a büntetés-végrehajtással kapcsolatos bírósági eljárásokban történt aktív közreműködés hozott figyelemre méltó eredményeket.

Dr. Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes a megye ügyészi szerveinek munkáját értékelve elmondta, hogy Heves megye ügyészei az elmúlt évben magas színvonalú, kiváló munkát végeztek, melyért elismerését és köszönetét fejezte ki.