“Jártam Kiszel Tündével is” – Bulvár – Sztárklikk

0
1685

Hörcher László mindig kész egy-egy balhéra. Legutóbb az X-Faktor válogatóján földhöz csapta a mikrofont és erős szavakkal kiosztotta az ítészeket, főleg Tóth Gabit. A festőművész kiállítás-megnyitóin és performanszain is rendszeres elem a gitártörés. Még a kétezres évek elején járt Kiszel Tündével. Mondhatni, mellette tanulta ki a celeblétet.

“Védjegyem a gitártörés, immár öt nyilvános gitártörő performanszon vagyok túl, így mondhatni, a hazai gitártörés díszdoktora vagyok. Az egész 2012-ben kezdődött, amikor volt egy kiállítás-megnyitóm, amire elfelejtettem elmenni. Így másnap megismételtük az eseményt, ahol egy saját brutális, posztmodern szerzeményemet adtam elő. Ám közben a galéria teljesen kiürült, mert a füstgéppel szó szerint kisfüstöltem a nézőket” – meséli Hörcher László, akinek az esküvőjére kihívták a tűzoltókat.

“Remek heavy metal esküvőm volt, ott is füstgéppel. Ami olyan jól működött, hogy ránk hívták a mentőket és a tűzoltókat is. Nem volt hosszú életű a házasságunk” – közli a gitártörő festőművész, akit rajztanári állásából azért rúgták ki, mert az asztalon állva tartotta az óráit, miközben dübörgött a heavy metal.

A kétezres évek elején járt Kiszel Tündével, jó barátja pedig Nagy Feró.

“Feró korábban legendásan nagy ellenségem volt. Terveztem lemezborítókat, így többek közt egyszer a Beatricének is. Ennek kapcsán komoly esztétikai vitába keveredtem Feróval. Egész pontosan annyira komolyba, hogy összeverekedtünk és szétvertük a stúdióját. Aztán nemrég, húsz év után elszívtuk a békepipát. Jártam Kiszel Tündével is. Mondhatni, mellette tanultam ki a celeblétet” – nyilatkozza a Kiskegyednek Hörcher László festőművész, aki szakmailag elismertette magát, saját állítása szerint egy 2012-es kiállítás hozta meg neki és sajátos stílusának, a nukleáris realizmusnak az áttörést.

“Jártam Kiszel Tündével is” – Bulvár – Sztárklikk.