Kiszabadult egy oroszlán a veresegyházi medveotthonból

0
330

Verekedni kezdtek az oroszlánok, az otthon dolgozója bement hozzájuk, és nyitva hagyta az ajtót.

Ki kellett üríteni a Veresegyházi Medveotthont, mert egy oroszlán kiszökött az elzárt kifutóból.

A medveotthon teherautójával vitték ki a területről a látogatókat.

Kuli Bálint, a medveotthon állatokért felelős igazgatója azt mondta, hogy az oroszlán csak egy látogatók elől elzárt területre ment ki. Már elfogták, senkinek nem esett bántódása.

Ezt egy szemtanú cáfolta. “Ő nyolc hónapos terhesen volt a parkban két gyerekkel, amikor azt hallották, hogy ingerültek az oroszlánok, oroszlánbőgést lehetett hallani a kifutóból.

Az oroszlán úgy juthatott ki, hogy az egyik gondozó, aki bement lecsitítani az állatokat, nyitva hagyta az ajtót, ezen át szökött ki az állat, és elindult abba az irányba, ahol a kisoroszlánok vannak”.

Keresni akartak egy elzárt egy helyet, de nem találtak. Hívták a medveotthont, és pár perc múlva jöttek a gondozók. Végül egy szolgálati épületbe vitték őket, és háromnegyed órát kellett ott tölteniük.

Veresegyháza polgármester, Pásztor Béla a 24.hu-nak azt mondta, hogy a kiszökött állatot hússal foglalták le, mire megérkezett az állatorvos és altatólövedékkel elbódította. Ezután visszavitték a kifutóba. Pásztor hozzátette: vizsgálatot indítanak az eset miatt.