Lámpagyújtogatók világpremier a Föld napján

0
1363

Történelmi jelentőségű szerdai napnak ígérkezik 2015. április 22., a Föld napja. Közép-európai idő szerint 19:00 órakor felbocsájtják az emberiség első filmes üzenetét egy távoli galaxis idegen civilizációja felé. A Lámpagyújtogatók című kultúr sci-fit az alkotók ugyanis egy rakétába építve kívánják feljuttatni a világűrbe.

Nemrégiben rádiójelek érkeztek az Androméda-ködből. Válaszul pedig Dr. Százados Miklós rendezésében 42 (!) ismert és elismert honfitársunk fogalmazta meg közel két órában azokat a mindenki számára fontos vezérgondolatokat, amelyek mentén mi emberek az életünket éljük és megéljük. A Lámpagyújtogatók a valaha készített legszövevényesebb és legmélyebb mélyinterjú füzér; formabontó és egyedi, a realitás és a fikció határán egyensúlyozó izgalmas filmszerű kerettörténettel.

A Cinema City Magyarország, a WestEnd City Center és aUstream jóvoltából a WestEnd ad helyet annak a nagyszabású ingyenes eseménynek, amely során útjára indítják az emberiség üzenetét, ezután pedig az ország összes érdeklődőjének a mozikban bemutatják a világ első kultúr sci-fijét; a Lámpagyújtogatók című filmet. A kultúr sci-fi egy alulról építkező, apolitikus társadalmi motivációs film; a tervek szerint aUstream segítségével élő adásban egy időpontban országosan mind a 20 Cinema City mozi és a programhoz csatlakozó többi mozi összekapcsolásával kerülhet bemutatásra a Föld lakói számára is. Április 22-én 19:00 órától a WestEndből, mint központi helyszínről közvetítik a történelmi pillanatokat. Az ősbemutatóra meghívást kaptak a film főszereplői is, közülük az est során sokan színpadra is lépnek. Az alkotók ebben a formában egyszeri és megismételhetetlen országos közösségformáló szellemi élményt ígérnek. A film bemutatója előtti premier eseményt az Origó és a partnerként jelentkező portálok élő adásban közvetítik; a film ezt követően csak a mozikban tekinthető meg.

?A Lámpagyújtogatók az emberi(es)ség nagy filmje; a mai Magyarország legkülönlegesebb összefogása; új világokat szólít meg. Ha valaki az emberi létről egyetlen, mindent összegző filmet akar látni: ez legyen az? ? mondja el Százados Miklós, a film rendezője. A szervezők várják mindazok támogatását, akik segíteni tudnak abban, hogy a film útra bocsájtása minél jobban beragyoghassa a fölénk boruló sötét világűrt. ?Üzenjünk együtt az Andro-médiának; gyertek és legyünk ott minél többen a Lámpagyújtogatók Napján! Az eseményre a www.facebook.com/Lampagyujtogatok oldal likeolásával és megosztásával lehet jelentkezni? ? hívja fel a figyelmet a rendező.

A filmet szűk körű baráti összefogással, állami támogatás nélkül Százados Miklós rendezte, Bognár Tamás és Szathmári Tamás operatőri segítségével és Csáky Zsadány együttműködésével. A képi utómunkákban Kádas Péter segített, a fényelésben pedig Varga Zsolt Iván állt rendelkezésükre. A zene Fodor Dávid és Takáts Eszter, valamint Hosszú Attila munkája.

A Lámpagyújtogatók impozáns szereplőgárdájának minden tagja az első kérésre azonnal csatlakozott a különleges küldetéshez: Almár Iván ? csillagász, Ábrahám Péter ? MTA CSFK főigazgató, Argyelán Krisztina ? műsorvezető, Berg Judit ? író, Besenyei Péter ? műrepülő versenyző, Boldogkői Zsolt ? SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet, intézetvezető professzor, Dombóvári István ? humorista, Erdei Zsolt ? ökölvívó, Fehér Gyula ? a Ustream társalapítója és technológiai igazgatója, Fejes Tamás ? a Tankcsapda dobosa, Fluor Tomi ? zenész, Harcsa Veronika ? jazz énekes, Illényi Katica ? hegedűművész, Jordán Adél? színész, Kammerer Zoltán ? olimipiaibajnok kajakozó, Kamarás Iván ? színész, Karafiáth Orsolya ? író, Katus Attila ? életmód tanácsadó, Kiss Tibor ? a Quimby frontembere, festőművész, Kovácsovics Fruzsina ? zenész, Kozma Orsi ? énekes, Kulifai Tamás ? világbajnok kajakozó, Laár András ? a KFT frontembere, humorista, Lackfi János ? költő, Leskovics Gábor ? a Pál Utcai Fiúk frontembere, Lovasi András ? a Kiscsillag és a Kispál és a Borz frontembere, Lubics Szilvi ? ultrafutó, Lukács László ? a Tankcsapda frontembere, Növényi Norbert ? sportoló, Péterfy Bori ? színész, énekes, Qka MC ? AnimalCannibals, Rakonczay Gábor ? hajós, Rátgéber László ? kosárlabda edző, Ricsi Pi ? AnimalCannibals, Sidlovics Gábor ? a Tankcsapda gitárosa, Szakos Krisztián ? zeneszerző-producer, Szentpéteri József ? természetfotós, Takáts Eszter ? zenész, Tari Annamária ? pszichológus, Török Gábor ? politológus, Vida Ágnes ? babapszichológus.

Hivatalos filmelőzetes: