Leváltották Éger Istvánt, Kincses Gyula a Magyar Orvosi Kamara új elnöke

0
331

202-120 arányban az orvosi kamara küldöttgyűlése Kincses Gyulát választotta a szervezet új elnökének.

Kincses Gyula az 1001 orvos a hálapénz ellen csoportból induló Újratervezés csoport jelöltjeként váltotta le a 16 éve a szervezetet vezető Éger Istvánt.

Kincses Gyula fül-orr-gégész szakorvos, 2007 októbere és 2008 májusa között volt az Egészségügyi minisztérium államtitkára, korábban vezette az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet is. 2017-ben leültette a pártokat, és az ő vezetésével az összes ellenzéki párt közösen fogadott el egy Egészségügyi Minimum nevezetű programot.

Kincses az Újratervezés csoport céljairól 2 napja így nyilatkozott a 24.hu-nak:

Az Újratervezés csoport azért jött létre, hogy az orvoskamara eszközrendszerén belül segítse egy jól szabályozott, korszerűbb, betegbiztonságot garantáló egészségügy fejlődését, és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) érdemi szereplő legyen az egészségpolitikában. Partneri és nem ellenzői szerepben kell fellépni a kormányzat felé, ha változást akarunk. Alakítói és nem elszenvedői akarunk lenni az egészségügy jövőjének.A „jó ez így, csak több pénz kellene” taktika nem működik.

Mi a kamara megújítására szerveződünk, és nem tudunk a kormány nevében ígérni semmit. Ha a sportra és a kormányzati kommunikációra szánt pénz továbbra is nagyobb mértékben nő, mint az egészségügyre fordított, akkor a mi hatékonyságunk is korlátos lesz. Persze meg kell próbálni ezen változtatni.