Nem vizsgálják, csak figyelik

0
469
Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

A Visontai ügy kapcsán kérdésekkel fordultam a Heves Megyei Kormányhivatalhoz, az alábbiakat közölték.

A 2019. november 16. napján a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának elektronikusan megküldött levelével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.

A területi környezetvédelmi és természetvédelmi hatóságként eljáró Egri Járási Hivatal (a továbbiakban: környezetvédelmi hatóság) az első, szennyezésre utaló bejelentéstől kezdve folyamatosan együttműködik az érintett hatóságokkal.

A levegőterheltségi szint a lakott területeken egyetlen alkalommal sem haladta meg a határértékeket, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által végzett levegővizsgálatok alapján a légszennyezettség jól körülhatárolhatóan, az ipari területen maradt, a lakosságra veszélyt nem jelentett, mértéke folyamatosan csökkent.

A környezetvédelmi hatóságnál nincs folyamatban hatósági eljárás az üggyel kapcsolatban, azonban a továbbiakban is kiemelt figyelemmel kíséri azt.

Furcsa, hogy egy ilyen súlyos ügyben, a szennyezés mértékét figyelembe véve, a lakosság körében félelmet keltő problémát nem tartja annyira fontosnak a Heves Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi osztálya , hogy eljárást indítson.