Okosabbnak és dögösebbnek nézünk ki feketében

0
2338

A brit kiskereskedő, a Buytshirtsonline.co.uk legújabb tanulmánya megerősíti, hogy a fekete ruhát viselő férfiak és nők vonzóbbnak, bizalomgerjesztőbbnek, intelligensebbnek és magabiztosabbnak tűnnek mások szemében, míg a barna, a narancs és a szezon egyik slágerének kikiáltott rózsaszín már kevésbé tűnik jó választásnak a kérdőívet kitöltő ezer ember szerint.

A felmérésben részt vevő nők 66 százaléka gondolta úgy, hogy a fekete szín mutat a legjobban a férfiakon, de ezek az eredmények fordított esetben is igaznak bizonyultak, ugyanis a férfiak 46 százaléka szerint a fekete előnyösen áll a nőknek ? számol be az Independent.co.uk a kutatásról, melyből az is kiderült, hogy a fekete után a piros szín hozza lázba leginkább az embereket. A pirosat ugyanis többen bizalomgerjesztőnek találták, míg mások az arroganciához és az intelligenciához kötötték.

A kutatás, melynél a résztvevőknek olyan fotókat mutattak, amin különböző színű ingekben látható nők vagy férfiak vannak, nagyjából megegyezik a liverpooli és a prágai egyetem egyik 2010-es tanulmányával, miszerint a fekete és a piros színek a legvonzóbbak az emberek szemében. A fekete többek között azért, mert tekintélyt parancsoló, míg a piros szín stimulálja az agyat, növeli az étvágyat és olyan érzelmeket vált ki az emberekből, mint az izgatottság vagy a szenvedély.