Szenzáció a tyúkketrecben

0
1741

Avagy egy közmeghallgatás margójára.
A cím nem véletlen, ezt maga az apci fideszes polgármester, Juhász István mondta egy beszélgetés kapcsán arról a településről amit vezet.

Nem csoda, hogy így példálózik, hiszen ő volt az, aki korábban egy rendezvényen akart macskát főzni, amire akkor azt a magyarázatot adta, hogy csak viccelt. Gondolom most is. Vagy nem.

Még találó is lehet a cím, hiszen utal arra is, hogy szeretne “megtollasodni” mint a tyúkok, csak a végén nehogy tojni kezdjen.
A szolnoki fideszes polgármester gyalázatos beszólása után, aki “vén kurvának” titulálta az idős hölgyeket, már senki nem csodálkozik az ilyen, és ehhez hasonló kijelentéseken, így azon sem, hogy Juhász tyúkketrecnek minősíti az általa irányított települést.

És mi az a szenzáció?

Gazdasági bűncselekményre utaló dolgokat találtak az apci hivatalban, és mint Juhász mondta, büntető feljelentést tett az ügyben. Többet viszont nem hajlandó elárulni, annak ellenére sem, hogy erre a település lakossága kérte.
Többször, és határozottan zárkózott el attól, hogy feltárja valójában mi is történt, és hogyan jöttek rá arra, hogy bűncselekmény történhetett.

Elmondása szerint ismeretlen tettes ellen tett büntető feljelentést, a közmeghallgatáson először tényként közölte, tudjuk kit gyanúsítanak, de miután rájött, hogy ez nem igaz, gyorsan módosította is szavait, akként, hogy tudjuk kit idéztek be tanúnak. Az pedig bizonyára mindeni tudja, hogy akit tanúként idéznek, még nem biztos, hogy gyanúsított lesz.

Mint mondta, még várnak a könyvvizsgáló beszámolójára, és ez után fogja tájékoztatni a képviselőket.

Miután többen kérték, hozza nyilvánosságra ezt az ügyet, mert az emberek beszélnek össze-vissza, volt akinek így reagált:

„A tyúk ketrecben ez most szenzáció!”

Érdekes kijelentés ez egy olyan embertől, aki a települést irányítja. Milyen véleménye lehet a lakosokról?
Volt még egy momentum a közmeghallgatáson, ami mellett szintén nem lehet szó nélkül elmenni.

Körömi Kázmér képviselő, aki egyébként a Jóléti-Szociális Bizottságot is vezeti, nem volt hajlandó képviselőtársai közé ülni, így kérdezni sem lehetett tőle, bár volt, aki szeretett volna.
Csendben, szinte bujkálva húzódott meg a hátsó sorban, nem merte felvállalni képviselő mivoltát.
Ezen nem csodálkozom, hiszen mindenki tudja, hogy a választások előtt szinte minden ügyben hibát látott, folyamatosan bombázta a hivatalt kérdéseivel, és mint akkoriban mondta, előfordult az is, hogy már nem engedték be a hivatalba.

Amióta képviselő lett, szinte hangját sem hallani, úgy tünik Apcon minden rendben van, nem hangoskodik már az ellenzékinek mondott képviselő.
Pedig probléma a jelek szerint van, és ezt nyugodtan nyilvánosságra is hozhatná, polgármesterével együtt.

És végezetül egy Rejtő idézet az apci képviselőknek.

“Hogy állunk az alibijével?
– A micsodámmal?
– Az alibijével! Van alibije?
A terménykereskedő rémülten hebegett.
– A feleségem csomagolt… Úgyhogy nem tudom, hozott-e… ilyesmit…”