SZERDÁN MOZIBA MEGY MAGYARORSZÁG: A LÁMPAGYÚJTOGATÓK ÓRIÁSI KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNY

0
1353

A világ első és eddigi legjobb kultúr sci-fije kerül április 22-én a magyar mozik vásznára. Szerdán este egy hatalmas egyszeri és megismételhetetlen, különleges közösségi élményben lesz része azoknak a családoknak és pároknak, vagy éppen egyedülállóknak, akik ellátogatnak a hozzájuk közel eső Cinema City mozikba, vagy a programhoz csatlakozó art és más mozikba. Kilövik ugyanis a LÁMPAGYÚJTOGATÓK űrrakétáját; fedélzetén az emberiség első világűrbe szánt mozijával.

A kultúr sci-fi, – ­bár nem erre a világra készült, – a földi kritika elismerését is kivívta. Kacagtat és ríkat. A tesztvetítéseken egymást váltogatták a gyomorba ütő csendek, az elismerő bólintások és a sorok között fodrozódó, néha kitörő nevetésbe torkolló kuncogások. A film megdöbbentő felismeréseket ígér, melyek segítségével újraértékelhetjük az életünket. Szerda este minden honfitársunknak látnia kell.

raketakilovoAz alkotók a kultúr sci-fi összes szereplőjét meghívták, hogy 19:00 órától a Cinema City WestEndben kezdetét vegye a LÁMPAGYÚJTOGATÓK 1 órás élő kilövés eseménye, amire a www.facebook.com/Lampagyujtogatok oldal ?1.000.042 LÁMPAGYÚJTOGATÓ NAPJA? esemény lájkolásával és megosztásával lehet jelentkezni. Az eseményt egyenes adásban közvetítik a: http://www.ustream.tv/channel/lampagyujtogatok csatornán, több csatlakozó mozi a vásznára viszi az élő adást is, illetve a társuló portálok és Facebook oldalak felületein is követhető lesz az. Az eseményt a Petőfi TV is sugározza.

Már a filmbemutató előtti program is felejthetetlennek ígérkezik: Dombóvári István vaskos tréfái kereszttüzében Argyelán Krisztina moderálásával ismert és elismert honfitársaink; csillagászok, fizikusok, biológusok, pszichológusok, a hazai zenei világ nagyjai, színészek, írók, költők, pilóták, ökölvívók, birkózók, ultrafutók, mesteredzők és világutazók adják egymás kezébe a stafétát, hogy néhány percben megfogalmazzák az általuk legfontosabbnak tartott gondolatokat a földi létünkről.

Egyetlen és megismételhetetlen órában, ha szerencsések vagyunk meghallgathatjuk Almár Iván csillagász gondolatait; de találkozhatunk Erdei Zsolttal, Besenyei Péterrel is, ne lepődjünk meg, ha összefutunk a holdjáró Pulival, ha Kamarás Iván elé, vagy Katus Attila mellé kerülünk a nézők soraiban, ha a Takáts Eszter Beat Band és a Kiscsillag zenekar dala is felcsendül az est folyamán, vagy ha éppen a Tankcsapda frontembere Lukács Laci visszaszámolására robbannak be az Androméda-galaxisba induló űrrakéta hajtóművei. Ezen a csillagközi napon ugyanis szinte minden megtörténhet.

Ezek után pedig mi emberek is megtekinthetjük a LÁMPAGYÚJTOGATÓK című kultúr sci-fi filmet, ami nem más, mint az emberiség egységes üzenete egy távoli galaxisba Magyarország optikáján keresztül. A figyelmes néző erős és meghatározó lelki élménycsomagot kaphat útravalóul.

A szervezők azt kérik, hogy április 22-ig változtassa meg mindenki a Facebook borítóképét, aki szimpatizál az elgondolással, az eseménnyel és a filmmel. Százados Miklós rendező szerint a LÁMPAGYÚJTOGATÓK popkornfilozofikus hídverő ügy, ami a mai Magyarország egyik legkülönlegesebb összefogásává válhat.

A szervezők minden embertársukat szeretettel várják a mozikba.

Főszereplők:

A LÁMPAGYÚJTOGATÓK szereplői a különleges küldetést megismerve az első kérésre azonnal igent mondtak: Almár Iván ? csillagász, Ábrahám Péter ? MTA CSFK főigazgató, Argyelán Krisztina ? műsorvezető, Berg Judit ? író, Besenyei Péter ? műrepülő versenyző, Boldogkői Zsolt ? SZTE ÁOK Orvosi Biológiai Intézet, intézetvezető professzor, Dombóvári István ? humorista, Erdei Zsolt ? ökölvívó, Fehér Gyula ? a Ustream társalapítója és technológiai igazgatója, Fejes Tamás ? a Tankcsapda dobosa, Fluor Tomi ? zenész, Harcsa Veronika ? jazz énekes, Illényi Katica ? hegedűművész, Jordán Adél ? színész, Kammerer Zoltán ? olimpiai bajnok kajakozó, Kamarás Iván ? színész, Karafiáth Orsolya ? író, Katus Attila ? életmód tanácsadó, Kiss Tibor ? a Quimby frontembere, festőművész, Kovácsovics Fruzsina ? zenész, Kozma Orsi ? énekes, Kulifai Tamás ? világbajnok kajakozó, Laár András ? a KFT frontembere, humorista, Lackfi János ? költő, Leskovics Gábor ? a Pál Utcai Fiúk frontembere, Lovasi András ? a Kiscsillag és a Kispál és a Borz frontembere, Lubics Szilvi ? ultrafutó, Lukács László ? a Tankcsapda frontembere, Növényi Norbert ? sportoló, Pacher Tibor ? fizikus, Péterfy Bori ? színész, énekes, Qka MC ? Animal Cannibals, Rakonczay Gábor ? hajós, Rátgéber László ? kosárlabda edző, Ricsi Pi ? Animal Cannibals, Sidlovics Gábor ? a Tankcsapda gitárosa, Szakos Krisztián ? zeneszerző-producer, Szentpéteri József ? természetfotós, Takáts Eszter ? zenész, Tari Annamária ? pszichológus, Török Gábor ? politológus, Vida Ágnes ? babapszichológus.

A LÁMPAGYÚJTOGATÓK hivatalos mozielőzetese:

A LÁMPAGYÚJTOGATÓK főcímdalának szöveges astroklipje: