Több kórház aktív ellátását szüntetné meg a kormány?

0
453

Az aktív ellátás megszüntetését, illetve további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a kórházfenntartó az egészségügyi ellátórendszer átalakításához készült munkaanyagban – írja a Népszava.

A lap birtokába került munkaanyag szerint az érintett intézmények jobbára ugyanazok, mint amelyekről nyolc éve Szócska Miklós államtitkár megpróbálta leszedetni a kórház táblát. Többek között a tapolcai és a kazincbarcikai kórház is elveszítheti összes aktív ellátását.

Heves megyében integrálnák a hatvanit a gyöngyösi kórházba, az előkészítők szerint azért is, mert utóbbiban jobbak az ellátás körülményei.

“A kormány előtt ilyen előterjesztés nem járt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt”, reagálta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a “kórházbezárásokról szóló hírekre”.

A munkaanyag létezését viszont nem cáfolták!

Azt nem tudni, hogy a munkaanyagot tárgyalja-e majd, és ha igen, mikor tárgyalja a kormány.

A hatvani kórhát helyzetét az is nehezítheti, hogy az aneszteziológus a napokban elhunyt, így akár műtétek is elmaradhatnak.

A megyében a legnagyobb adósságot a jelenlegi számok alapján a hatvani kórház termeli.

A szeptember hónapban nyilvánosságra hozott adatok szerint a gyöngyösi Bugát Pál Kórház 315, a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet 894 millió forint adósságot halmozott fel.