ÚJ VILÁGOK SZÓLÍTÁSA: LÁMPAGYÚJTOGATÓK

0
793

EGYETLEN FILMEN AZ EMBERISÉG ÜZENETE

Meghatározó jelentőségű felfedezés történt: nem vagyunk egyedül a világűrben. Cáfolhatatlan bizonyítékok érkeztek; magyar rádióamatőrök nemrégiben nagy erősségű rádiójeleket észleltek a Messier 31 galaxis (közismert nevén: Androméda-köd) irányából. Bár az adatok feldolgozása jelenleg is folyamatban van, mára minden kétséget kizáró, hogy a jelek forrása egy földönkívüli civilizáció. Százados Miklós maroknyi filmes csapata titkos megbízást kapott, hogy készítsék el az emberiség első filmes csillagközi üzenetét, melyet az anyagi források szűkössége miatt a nemzetközi űrügynökségeket megkerülve, egy a kilétét felfedni nem kívánó gyártó hordozórakétájával felbocsájtott űrszondával juttatnak célba. Ha az emberiségről egyetlen mindent összegző filmet szeretnél látni; a LÁMPAGYÚJTOGATÓK legyen az.

A közel két órás képes üzenetben a filmtörténelem talán legszínesebb főszereplőgárdája; 42 (!) ismert és elismert kutató, művész, sportoló, tudós szakember, üzletember és zenész honfitársunk fogalmazza meg az emberiség magyarországi optikán átszűrt válaszát a földi lét mindenkit foglalkoztató kérdéseire. A projekt keretein belül egy nagy mintaszámú online kutatás is készült 550 válaszadó bevonásával rólunk emberekről, a minket mozgató belső tényezőkről, ennek az eredményei is helyet kapnak a szondán, illetve természetesen itthon is publikálásra kerülnek.

A LÁMPAGYÚJTOGATÓK kategóriát teremt: a kultúr sci-fi (ejtsd elharapva: kultusszkifi) 2015 elejére készülhet el. Az alkotók kötelező darabnak szánják. A tervek szerint a rakéta kilövésekor egyszerre, egy időben minden magyarországi nagyvárosban, exkluzív és rendhagyó helyszíneken a földi nagyközönség számára is bemutatásra kerül.

A további részletekről az alkotók későbbre ígérnek részletes tájékoztatást. Várják egyúttal azokat a partnereket, akiknek tértől és időtől függetlenül fontos, hogy az emberiség alapvető és értékes gondolatainak sűrű párlata eljusson az Androméda-ködbe és földi embertársainkhoz egyaránt.

ELŐZETES

A LÁMPAGYÚJTOGATÓK főszereplői és egyben projektünk szakmai támogatói korra, nemre, hivatásukat és világnézetüket, politikai beállítottságukat tekintve heterogén csoportot alkotnak. Egy szempontból azonban mindannyian azonosak; teljesítményük közismert és elismert: ALMÁR IVÁN, ARGYELÁN KRISZTINA, ÁBRAHÁM PÉTER, BERG JUDIT, BESENYEI PÉTER, BOLDOGKŐI ZSOLT, DOMBÓVÁRI ISTVÁN, ERDEI ZSOLT, FEHÉR GYULA, FEJES TAMÁS, FLUOR TOMI, HARCSA VERONIKA, ILLÉNYI KATICA, JORDÁN ADÉL, KAMARÁS IVÁN, KAMMERER ZOLTÁN, KARAFIÁTH ORSOLYA, KATUS ATTILA, KISS TIBOR, KOVÁCSOVICS FRUZSINA, KOZMA ORSI, KULIFAI TAMÁS, LAÁR ANDRÁS, LACKFI JÁNOS, LESKOVICS GÁBOR, LOVASI ANDRÁS, LUBICS SZILVI, LUKÁCS LÁSZLÓ, NÖVÉNYI NORBERT, PACHER TIBOR, PÉTERFY BORI, QKA MC, RAKONCZAY GÁBOR, RÁTGÉBER LÁSZLÓ, RICSI PI, SIDLOVICS GÁBOR, SZAKOS KRISZTIÁN, SZENTPÉTERI JÓZSEF, TAKÁTS ESZTER, TARI ANNAMÁRIA, TÖRÖK GÁBOR, VIDA ÁGNES, illetve a projektet astrofotókkal támogatja FRANCSICS LÁSZLÓ és FÉNYES LÓRÁND is.

 

FACEBOOK OLDAL